In navolging van de succesvolle globale protesten op 15 oktober 2011, de dag waarop wereldwijd veel Occupy protesten van start zijn gegaan, zullen mensen op 10 december 2011 opnieuw wereldwijd massaal de straat op gaan!

10 december 2011 is de dag van de mensenrechten. Vele mensenrechtenorganisaties en protestacties grijpen deze dag aan om nog eens extra aandacht te vestigen op aandachtspunten, maar ook om behaalde prestaties op het gebied van mensenrechten te vieren. Ook de Occupy beweging zal deze dag aangrijpen als globale protestdag.

Occupy Dordrecht wil deze dag natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Samen met jullie willen wij ons verzetten tegen het systeem dat gebaseerd is op de macht van het geld en niet op menselijke waarden. Dag na dag onderdrukt het fundamentele vrijheden en bevordert het constant de hebzucht van een aantal machtigen over de behoeften van vele. Deze macht financiert oorlogen, voedingsmiddelen- en farmaceutische monopolies, het sponsort dictatoriale regimes over de hele wereld, het vernietigt het milieu, manipuleert en censureert informatiestromen en transparantie. Maar ook willen we de al behaalde resultaten op het gebied van mensenrechten vieren, en dit alles middels een dagvullend programma.

We willen debat stimuleren hoe wij allen naar een systeem kunnen werken waarin eenieder gelijk is. Een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt en de macht niet uitsluitend in handen ligt van een klein aantal mensen op deze wereld. Waarin iedereen in vrijheid kan leven. Een wereld waarin echte democratie kan worden gerealiseerd en waarin het niet om consumentenrechten gaat, maar om mensenrechten!

Een preciezer programma zal spoedig volgen, maar we willen deze dag invullen met verschillende lezingen, muzikanten/dj’s, dichters, kunstenaars, workshops, documentaires en discussies. Wij vragen iedereen op te staan en een vuist te maken, om als de volle 100% de mensenrechten te vieren, maar vooral te strijden voor de aandachtspunten. Want, ondanks dat ons wordt voorgehouden dat dit het best mogelijke systeem is, weten wij dat het ook beter kan!

Op dit moment zijn wij nog druk bezig om het programma rond te krijgen. Kan jij helpen met de invulling van het programma, of heb je een leuk idee waarbij je hulp nodig hebt of dat je op eigen initiatief wilt uitvoeren? Mail ons! informatie@occupydordrecht  Of laat hieronder je reactie achter.

Ook zijn we te bereiken via +316 28 59 51 72

Advertenties